Bilimsel ve Sanayi İşbirliği Projeleri Listesi |
Proje Türü / Rolü |
Proje Adı |
Yıllar |
Yüksek Lisans Tezi |
Kolesterolü Düşürülmüş Yumurta Sarısı Üretimi ve Düşük kolesterol ve Düşük Yağlı Mayonezin Bazı Özelliklerinin İncelenmesi |
2007-2009 |
İstanbul Teknik Üniversitesi, Proje Yönetim Merkezi (g3p) |
Düşük Kolesterollü Yumurta Sarısı Üretimi (Cholesterol Reduced Egg Yolk-CREY). |
2007-2009 |
Doktora Tezi (Sanayi Bakanlığı destekli) – Tez öğrencisi SAN-TEZ (00729.STZ.2010-2) |
Yumurtanın Aktif Ambalajlama ve Yeni Muhafaza Yöntemleri ile Raf Ömrünün Arttırılması |
2010-2013 |
Doktora Tezi |
Yumurtanın Aktif Ambalajlama ve Yeni Muhafaza Yöntemleri ile Raf Ömrünün Arttırılması |
2009-2013 |
ÇOMÜ, Üniversite-Sanayi İşbirliği Projesi – Proje Yürütücüsü |
Pastörize Likit Yumurta Üretimi, Süreç İyileştirmesi ve Proses Optimizasyonu |
2014-2015 |
ÇOMÜ, Üniversite-Sanayi İşbirliği Projesi – Proje Yürütücüsü |
Tüm Pastörize Likit Yumurta Üretimi, Süreç İyileştirmesi ve Proses Optimizasyonu |
2015-2017 |
TÜBİTAK – Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Destekleme Programı 1001 Projesi (Proje No: 214O376) – Proje Yürütücüsü |
Enzim Modifiye Yumurta Ürünlerinin Fonksiyonel ve Reolojik Karakteristiklerinin Belirlenmesi |
2015-2019 |
ÇOMÜ-BAP Bağımsız Araştırma Projesi (Proje No: FBA-2015-656) – Proje Yürütücüsü |
Sıvı Yumurta Ürünlerinin Ultrases Tekniği ile Muamelesi ve Fonksiyonel ile Reolojik Özelliklerinin Belirlenmesi |
2015-2018 |
TÜBİTAK – 1512 Projesi (Proje No: 1150574) – Proje Danışmanı |
Hayvansal Kaynaklı Tıbbi Amaçlı Özel Gıda Ürünü Geliştirilmesi |
2017-… |
ÇOMÜ-BAP Bilimsel Destekleme Projesi (Proje No: FBD-2017-1232) – Proje Yürütücüsü |
Sıvı Yumurta Sarısının Fonksiyonel ve Teknolojik Özelliklerinin İyileştirilmesi |
2017-2018 |
ÇOMÜ-BAP Sanayi İşbirliği Projesi (Proje No: FSI-2018-2657) – (sanayi destekli) Proje Yürütücüsü |
Pastörize Kabuklu Yumurta Kullanılarak Beze Üretimi ve Fizko-Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi |
2018-2020 |
ÇOMÜ, Üniversite-Sanayi İşbirliği Ar-Ge Projesi Proje Yürütücüsü |
Pastörize Sıvı Yumurta İşletmesi Plakalı Isı Eşanjörlerinde Proses Parametrelerinin Optimizasyonu ve Süreç Tasarımı |
2018-2019 |
TÜBITAK Projesi, İTÜ Çekirdek-BİGG 1512, Proje Yürütücüsü |
Yumurta Kabuğu ve Membran Zarı Ayrımını Sağlayan Makine Geliştirilmesi (İTÜ Çekirdek-ikinci aşama değerlendime) |
2018-…. |
TÜBİTAK-TEYDEB 1505 Programı Kapsamında Fizibilite Projesi Desteği (Proje No: 5185047) – Proje Yürütücüsü |
Sıvı Yumurta Akından Ticari Lisozim Üretimi |
2018-2019 |
T.C. Bilim ve Teknoloji Bakanlığı, Güney Marmara Kalkınma Ajansı-GMKA, 2018 Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi-2 Mali Destek Programı (Proje No: TR22/18/MEG2MDP/0021) – Proje Yürütücüsü |
Çanakkale Bölgesinde Mesleki Eğitim Atölyesi ve Gıda İşleme/Analizi Laboratuvar Kurulumu |
2019-2020 |
ÇOMÜ, Üniversite-Sanayi İşbirliği Ar-Ge Projesi Proje Yürütücüsü |
Pastörize Sıvı Yumurtanın Dondurulmasında Meydana Gelen Kalite Kayıplarının Azaltılması, Endüstriyel Çözüm Pratikleri ve Ekipman Tasarımı |
2019-2020 |
ÇOMÜ-BAP Sanayi İşbirliği Projesi (Proje No: FSI-2020-2822) – (sanayi destekli) Proje Yürütücüsü |
Pastörize Sıvı Yumurta Ürünlerinin Konsantrasyonunda Membran Filtrasyon Tekniklerinin Kullanımı ve Uygulama Potansiyeli |
2020-…. |
TÜBİTAK-TEYDEB 1501 Programı 2020 Yılı 1. Çağrı Projesi (No: 3200376) Proje Danışmanı |
Lizozim Seperasyonu için Tam Otomatik Üretim Hattı Tasarımı ve Prototip İmalatı |
2020-…. |